donderdag 18 december 2014

Wat doen ze daar toch?

Jullie vragen je vast af wat ze allemaal aan het doen zijn bij de Passantenhaven. Samengevat komt het erop neer dat door en in opdracht van de gemeente schoon schip wordt gemaakt met het groen en dat er met een heleboel grond wordt gesjouwd om de grond bouwrijp te maken voor de aanpassing van de Passantehaven en onze nieuwbouw.



Met name het opbrengen van extra grond op plaatsen waar straks de nieuwe wallekant komt is nodig. Die grond zal dan meerdere maanden met rust worden gelaten om te laten inklinken. Zo wordt de basis stevig voordat er damwanden worden aangebracht en uiteindelijk het water wordt toegelaten.

Voor de bouw van ons nieuwe gebouw wordt ook een stuk afgegraven om een voor de bouw geschikte onderlaag te creëren. Tenslotte wordt er gewerkt aan het verplaatsen van het parkeerterrein en het aanleggen van een bouwweg voor de bouw van ons watersportcentrum.

Het groen tenslotte moet wijken voor enerzijds de nieuwbouw, anderzijds voor de aanleg van een uitkijkpunt en opwaardering van het strandje, het parkeren en de speelweide.